Музика

Почина Кралицата на Ромската музика ЕСМА РЕЏЕПОВА

Утрово, по кратко и тешко боледување на 73 годична возраст почина кралицата на ромската музика, нашиот музички амбасадоР во светот, Есма Реџепова Теодосиевска.

esma-jpg500

Есма Реџепова, нарекувана Кралица на Ромската музика во светски рамки, примадона на европското пеење, национален уметник, која во 2013 г. ја доби и престижната титула Национален уметник на Република Македонија, а во својот живот има одгледано 47 деца и одржано голем борј хуманитарни акции, денеска ја изгуби битката со болеста.

За деталите околу погребот јавноста ќе биде дополнително информирана.