Стил

6 извинувања кои ѝ ги должам на мојата мајка сега кога и јас сум мајка

Дури кога ќе се соочиме со сите предизвици на мајчинството почнуваме повеќе да ги цениме нашите мајки и сфаќаме дека им должиме извинување за сите неволји кои сме им ги приредиле.

unnamed

1. Извини за мојот пубертет, хормоните, наглите напади на тинејџерско лудило и нетолерантното правење паметна. Сега знам дека тогаш не знаев сè, иако така се однесував.

2. Извини за секое искрадување од дома, доцнење, за повремените пијанства, ненајавените пирсинзи и тетоважи и за сите нови фармерки кои одма ги исеков.

3. Извини за мојата пркос, за мојот инает и за секое превртување со очите.

4. Извини за сите лоши момци кои со мене лошо се однесуваа додека ти ме учеше дека заслужувам подобро.

5. Извини за сите обвинувања, за сите моменти кога од чиста лутина ти кажував дека си лоша мајка, а ти си била баш онаква мајка каква што тогаш ми била потребна. Онаа која ќе ме натера да престанам да ги игнорирам сопствените грешки.

6. Најмногу ти се извинувам што мислев дека ти беше работа да бидеш мајка, а пак тоа мислев дека е најлесната работа на светот.Заради тоа што го потценував сè она што го правеше за мене бидејќи мислев дека е твоја должност, а не знаев дека да се биде мајка е нераскинлив завет за љубов.