Музика

Ангелите се раѓаат еднаш, а живеат вечно! Среќен Роденден Тоше!

На 25 јануари 1981 година во Прилеп е родена најголемата македонска музичка ѕвезда, Тоше Проески.
17-proeski

17-proeski

„Денес славиш 37години, каде и да си, верувам дека секогаш се смееш со твоите фанови.
Песните кои ги остави се слушаат и кога сме тажни, кога сме лудо вљубени и кога срцата ни се скршени. Но секогаш имаме на ум, дека доброто со добро се враќа.
И покрај сите потешкотии сепак сме луѓе и треба да си помагаме едни на други.“

Tose_Proeski_0022

Со голема почит и пригодна програма денес Крушево ќе го одбележи роденденот на Тоше Проески.
Локалните власти со управата на спомен куќата „Тодор Проески“, меѓународната фондацијата „Тоше Проески“ и со крушевското средно училиште „Наум Наумовски Борче“ на утре во спомен куќата „Тодор Проески“ организира музичка манифестација. Претходно на Гумење ќе биде посетен неговиот гроб.

61186084-tose-proeski

Во Крушево веќе пристигнуваат фановите од Македонија и од Балканот да го одбележат роденденот на Тоше убедени дека големата македонска и балканска музичка ѕвезда вечно преку песните и во спомените ќе живее и во Македонија и на овие балкански простори.