Култура, Музика, Фото и Видео

Двајца Македонци и едно Фламенко, ова мора да чуете!

Новото музичко дуо се вика Two Macedonians (Двајца Македонци). Петар Марков Маруш – Гитара, Благој Ламњов Ламјата – кларинет. Ова е нивното промотивно видео со наслов Flamenco de Macedonia.

16195864_269776036788313_6581599758219186178_n-“Ова видео е снимено во живо, од прва рака, истовремено аудио и видео, без никакво “шминкање” и променување на снимката. Како што звучиме на ова видео исто така звучиме и во живо на концерт” велат Петар и Благој.16299820_269775396788377_1477575015281327850_oБлагој Ламњов е докажан музичар од светски рамки кој живее во Шведска. Има настапувано во Јапонија, Кина, САД, Канада и 20тина држави низ Европа.
Петар Марков е млад џез музичар кој студира на музичката академија во Штип но повремено патува за Гетеборг, Шведска, каде што добива часеви од Емил Ернебро, гитарист од светската класа на музичари.

Previous ArticleNext Article