Вести

МАЈКА ГО ОСТАВИЛА БЕБЕТО НА МИНУС 21 СТЕПЕН, КУЧЕТО ГО СПАСИЛО ОД СИГУРНА СМРТ

Мајка го оставила своето двегодишно дете на минус 21 степен Целзиусов, а од смрзнување го спасило кучето кое од детето не се одвојувало два дена.
Само херојството на ова куќе го спаси двегодишното дете од сигурна смрт на руската зима.

pas_1000x0_1-103887

Мајката го оставила двегодишното дете само во колиба на минус 21 степен целзиусов, а кучето го греело и од него не се одвојувало два дена, додека бебето не го пронашле соседите.
Детето е префрлено во болница со блага хипотермија и изгледнето, но лекарите велат дека ќе биде добро. Како што тврдат, не би преживеало ако не бил тука гружливиот пес.

Неодговорната мајка дома се вратила четири децна откако е пронајдено детето, пишува „Сибериан Тајмс“: