Здравје, Исхрана и Рецепти

Еве што се случува со вашиот организам по една шолја кафе!

Шолја кафе е неизбежена за будење, и причина за кафе муабет со пријателите.
А еве што се случува со вашето тело. т.е како организмот реагира по една испиена шолја кафе. Во првите десет минути кофеинот директно влегува во крвта и го подигнува крвниот притисок.
Во продолжение, видеото прикажува што се случува во наредните шест часа: