Нега и убавина

Како ФРАКЦИОНИОТ ЛАСЕР ви ја враќа насмевката на лицето

Специјалисти за убавина PROMOITALIA за вас работат од понеделник до сабота. ☎️02/3131316

Во последните неколку години започнува употребата на фракционен ласер во тераписки цели. И таа претставува една од најчесто применуваните козметички третмани. Причина за ова се успешните резултати. Повеќето доктори специјалисти користат јаглероддиоксид фракционен ласер за обновување на кожата. Третманот за подмладување на кожа претставува еден од најзначајните стандардни третмани.

Еден од најчестите третмани при кои се употребува фракционен ласер е третманот на флеки од акни. Исто така се употребува и при третман на стрии. Други третмани при кои се употребува фракциониот ласер се следните: лузни од операции, рани, изгореници и жилет.

Употребата на јаглерод диоксиден фракционен ласер е многу почеста во однос на останатите ласер. Овој тип на ласер дејствува на длабоките слоеви на кожата. Овој ласер се користи и при третман на длабоки лузни од акни како и флеки во длабоките слоеви на кожата. При терапија на флеки и лузни се употребувале повеќе видови на ласери, но јаглерод диоксидниот фракционен ласер со постигнатите резултати излегува во прв план. Класичниот јаглерод диоксиден ласерски третман е еден од познатите третмани. Јаглероддиоксидниот фракционен ласер го завзеде местото на класичните ласери. Причина за ова е минимализирање на несаканите ефекти и скратување на периодот во кој се постигнува подобрување на состојбата.

Fraxel-Laser-Treatment-Guide

Јаглерод диоксидниот фракционен ласер се применува и при третман на тенки брчки и постигнатите резултати се задоволителни, но влијанието на длабоките брчки е ограничено. Фракциониот ласер исто така доста се употребува и при затегнување на пори. Проширените пори после третманот се намалуваат. На пределот на кој се употребил фракциониот ласер се забележува осветлување на тенот на кожата и поради тоа овој ласер се применува и при намалување на темните подочници. Само со неколку сеанси темните кругови се осветлуваат и нивната боја се враќа во нормала.

Употребата на јаглероддиоксидниот фракционен ласер се изведува во 1-6 сеанси. Бројот на сеанси се одредува во завсиснот од целта. За подмладување на кожата понекогаш е доволна само една сеанса. Затретман на лузни од акни просечно се потребни 4 сеанси. При третман на лузни од операции, рани, жилет и сл. ткиво, може да се применат 6 сеанси.

Ласер наменет за термичка стимулација на длабоките слоеви на кожата. Неинвазивен, безболен и безбеден третман, со долгорочни резултати, без потреба од значително време за закрепнување.
Ласер наменет за термичка стимулација на длабоките слоеви на кожата. Неинвазивен, безболен и безбеден третман, со долгорочни резултати, без потреба од значително време за закрепнување.

Пред сеансите не треба да бидете исончани. Кај личности кои имаат чувствителна кожа или боледуваат од кожни болести како псоријаза или витилиго, не се применува фракционен ласер. При состојба на активен херпес сеансата се одложува. Откако болеста е излечена може да се продолжи со сеансите. На местото кое ќе биде третирано 1 час пред третманот се аплицира крем анестетик. При тоа степен на болка се сведува на минимално ниво. Пред и по третманот местото на третирање се лади со мраз. По сеансата со фракционен ласер пределот на телото се навлажнува со хидратантен крем. Првите два дена може да се појави црвенило или мал оток. Со тек на време реакциите се намалуваат и во рок од една недела потполно исчезнуваат. По еден месец се приемнува втората сеанса. По сеансите се употребува крем за заштита од сонце и не треба да се изложувате на сонце.

 

3 главни процедури на есента ☔️ 1.?? ХЕМИСКИ ПИЛИНЗИ . Ефикасно ги решаваат проблемите со акни,фотостареење,хиперпигментација,лузни и тн. ???? . 2.⚡️ ФРАКЦИОНЕН ЛАСЕР . Одлично го решава проблемот со хиперпигментација,лузни,постакни и прави комплетна регенерација на кожата на лицето.?? . 3.? БИОРЕВИТАЛИЗАЦИЈА . Идеален стимулатор за заздравување и регенерација на кожата после агресивни третмани како хемиски пилинзи,ласер и фототерапија.Ја обновува кожата после топлите летни месеци и длабински ја хидрира.?? ?Специјалисти за убавина @antiagingmk за вас работат од понеделник до сабота. ☎️02/3131316

A post shared by Promoitalia Anti Aging Center (@antiagingmk) on