Нега и убавина

Придобивките на релаксационата масажа

Спонзорирано од “Anti aging center Promoitalia“

Секојдневието ја црпи нашата енергија и виталност. Оддржување на врвна форма честопати е предизвик. За секој од нас е важно да се ослободи од напнатоста и да ја задржи витална фигура. Целта на масажата е да се ослободи организмот од негативната енергија и напнатост и да се добие чувство на релксација и хармонија.Релаксацијата е поим кој овозможува потполно физичко и психичко опуштање, баланс на духот и телото.

calgary-massage-happiness-570x380

Масажата делува преку кожата на подлабоките слоеви на телото. При различни движења и зафати се предизвикуват различни и многу сложени реакции во целиот организам. Масажата на нервниот систем делува смирувачки, ја подобрува циркулацијата, секреција на различни жлезди, го подобрува тонусот на кожата и мускулите и делува на внатрешните органи.

Масажата има двојно дејство: механичко и рефлексно. Механичкото делува на површинскиот слој на кожата,прави чистење на изумрените клетки, загревање и отварање на порите и со тоа се овозможува подобра секреција, транспарентност на кожата како и подобра пенетрација на препаратот со кој се врши масажата. Со механичката дразба се подобрува протокот на венскиот и лимфниот систем.

c700x420

На крај од масажата добиваме козметичко освежување на кожата, поубава боја, еластичност и измазнување на брчките како и намалување на болка. Со масажата церкулацијата се подобрува за осум пати.

Се препорачува на сите што имаат проблем со циркулацијата, како и на луѓе кои постојано стојат или седат на работното место и на луѓе кои имаат тешка физичка или спортска активност.

Промотивни цени за месец Октомври.
Закажете го вашиот термин на 02/ 31 31 31 6.
Ве очекуваме.
 

22050112_1477994102276865_2921166212585624131_n