Астро

♒ Жена Водолија: Темепераментна и со стил ♒

Водолиите како деца, ќе ги препознаете по нивното многу темпераментно, дури и брливо однесување. Во тинејџерските години овој хороскопски знак е впечатлив по неговиот „уникатен“ стил на облекување. Возрасните водолии пак, имаат страст за интелигентни дебати
large

Физички каратеристики
Повеќето водолии имаат неопределен израз на лицето од кој не можете да „прочитате“ буквално ништо, високо чело и убаво дефинирани црти, распределени на овален облик на глава. 
Припадниците на овој хороскопски знак претежно имаат нежен, монотон глас, нивната несекојдневна, интересна и пред сè неочекувана насмевка за оние кои се во нејзина близина, им дава една особена шармантност и искреностbeautiful-fantasie-gif-mermaid-Favim.com-4724559Нејзините мисли се бавни и лежерни. Наспроти нејзиното спокојно однесување, водолијата знае понекогаш да биде и мошне отворена, директна и остра, народски кажано – без влакна на јазик.  Така што оние луѓе кои ја прикриваат вистината, создаваат гнев кај водолиите.

Emma_and_Rikki_-_H2O_Just_Add_Water

Карактерни особини
Несекојдневно искуство е секогаш добредојдено за водолијата. Таа е отворена за сè што за нив е ново и неискусено и сакаат да го живеат животот со „полна пареа“ и најпозитивно што е возможно. Има одлични менаџерски способности, благодарение на што ужива во улогата на главен организатор. Но, не сака да биде лишувана од каков било аспект на слободата.
9960a1027ecc216e816db0acbf3f51edВодолијата е лојален и верен љубовник и пријател, и од неа немојте да очеувате дека ќе ви побара или даде пари на заем.  Таа го мрази рутински начин на живот и околности кои ја ограничуваат во однос на она што сака да го реализира. Затоа нема никогаш да ја присилите да игра по туѓи правила.