Вести

ОВА МОРА ДА ГО ПРОЧИТАТЕ: Зошто Бразилски милионер го закопа своето Бентли

Јавноста бурно, и со негативни коментари реагираше кога еден од најбогатите и највлијателните луѓе во Бразил реши да го закопа своето Бентли во дворот на сопствената палата. Без да го знае мотивот на овој чин.
Bentley-Burial

Станува збор за Тане Чикино Скарпа, кој наводно се одлучил на овој чекор за да може со стил да го живее својот задгробен живот.
UntitledНо колку и ова да ви се чини апсурдно, вистината секога има две лица. И ова не е пораката која милионерот сакаше да ја пренесе.
chiquinho-scarpa-enterro-carro-3Скарпа, по закопувањето на својот автомобил изјави:

Луѓето секогаш ги закопуваат работите кои им се вредни, а сите ние ги закопуваме оние работи кои вредат многу повеќе од моето Бентли. А тоа се срца, бубрези, бели дробови, здрави органи кои можат да спасат нечиј друг живот. 

Со ова само сакав да ја зголемам свесноста за донирање на органи – рече Скарпа