Стил

Неколку причини зошто сабота ни е омилен ден

 • Не стануваме од кревет.
 • Нарачуваме преку интернет сè што ќе ни се допадне без вистинска намера да го купиме.
 • Ги прегледуваме сите фотки од телефонот кои заслужуваат да бидат објавени на Фејсбук.
 • Спиеме колку сакаме.

o29J4Zu

 • Не носиме градник.
 • Јадеме во кревет.
 • Погледнуваме во полниот мијалник и се прашуваме кој ни упаднал дома и ги извалкал сите тие садови.

tumblr_m8e2o174GY1qhh48w

 • Најголемиот пат што го поминуваме е од креветот до каучот и назад.
 • Одбиваме да признаеме дека постои шминка.
 • Јадеме сè што има во фрижидерот под изговор дека ќе се расипе до понеделник.

giphy

 • Телефонот го заменуваме со далечинскиот управувач.
 • Проверуваме што сме напишале и поставиле на Фејсбук претходно и на што сме собрале најмногу лајкови.
 • Зборуваме саат и пол на телефон со најдобрата другарка која живее на 5 минути од нас.
 • Си ветуваме дека наредната сабота ќе ја „потрошиме“ попаметно.