Музика

Неколку помалку познати работи за Влатко Илиевски

Влатче беше тинејџерска симпатија на многу девојчиња ширум регионот. Почна со групата Made in Macedonia, но детето со бушава коса во 2000та беше приметен од групата „Морал“ на Македонскиот рок фестивал.
26993716_871322249694896_1840835604888805207_n
  • Покрај тоа што свиреше легендарно 🎸, Влатко играл  ⚽, а тренирал и 🎾
  • Некогаш и фудбал со рака. 😂
  • Песната „НАТАША“ која ја испеаа 👨‍🎤 на „Златно Славејче“ не е посветена на неговата сестра. 🐦
  • Некои од песните кои денес ги пејат славејчињата, тој ги има напишано!
  • Влатко беше колекционер на плочи. 💿
  • Најдрага плоча му беше четвртиот албум на Led Zeppelin
  • Омилена песна му беше

  • Дома имаше картариум, сите негови влезници на концерти на кои бил, но и некои кои не успеал да ги посети. (Околу 150-200 влезници)
  • Влатко одсекогаш бил ранобудец, иако главел на журки до доцните часови.
  • Пред да се запише на драмски, конкурирал на Монтажа.

Почивај во мир Влатче! 
Ќе те паметиме по убавите дружби, одличните свирки и позитивата која ја ширеше околу себе.